Toneelschuur /// Haarlem

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (7 Stemmen)
Toneelschuur

Toneelschuur

Lange Begijnestraat 9
2011 HH Haarlem
023-5173910
www.toneelschuur.nl

 De Toneelschuur in Haarlem is al meer dan 40 jaar een toonaangevend theater, film en productie huis. Als pionier van het ‘vlakkevloertheater’ is Toneelschuur uitgegroeid tot een theater waar vormverkennend en nieuw repertoire gemaakt en gepresenteerd wordt. Ieder jaar worden in de twee theaterzalen talloze eigen producties en belangrijke voorstellingen van het aanbod toneel en moderne dans uit binnen- en buitenland gepresenteerd. Daarnaast is in de filmzaal een brede programmering te zien van de belangrijkste films uit het ‘filmhuis’ genre.

Begin jaren negentig maakte de contant groeiende interesse van het publiek het noodzakelijk om te kijken naar een nieuwe en grotere locatie. In 1997 werd door het bestuur van de Toneelschuur en de gemeente Haarlem besloten het ontwerp van kunstenaar Joost Zwarte te gaan realiseren. De bouw werd gestart in 2001 en in 2003 werd de Toneelschuur op de nieuwe locatie geopend.

De nieuwe locatie bevind zich pal in de historische binnenstad van Haarlem. Vlak naast het concertgebouw, op noordelijk gedeelte het oude Enschedé-terrein past het nieuwe gebouw naadloos in de historische stedelijke structuur.
De Schuur profileert zich als het huis in Haarlem waar inspirerende innovatieve, open en spraakmakende theater- en filmvoorstellingen te zien zijn. De Toneelschuur staat voor kwaliteit en vernieuwing en is een vooruitstrevend theater.
De Filmschuur wil voor Haarlemmers een divers aanbod van kwaliteitsfilms bieden, met aandacht voor drie functies van film: film als kunstvorm, film als (cultureel) maatschappelijke uiting en film als amusement. De filmprogrammering is zo actueel mogelijk en toont naast klassieke en experimentele films ook films uit verschillende culturen.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Reacties (0)

500 tekens over

Cancel or

Of reageer via facebook: