De Lichtfabriek /// Haarlem

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (5 Stemmen)
Lichtfabriek

De Lichtfabriek

Minckelersweg 2
2031EM Haarlem
023-5400288
www.lichtfabriek.nl

Tussen 1896 en 1902 werd de gas- en elektriciteit fabriek gebouwd in de waarderpolder van Haarlem en gedurende 60 jaar voorzag de fabriek inwoners van Haarlem gas en elektriciteit. In de jaren zestig, toen aardgas werd ontdekt, werd de fabriek buiten werking gesteld en deels ontmanteld. Uiteindelijk bleven de Turbinehal, het Oliehuis en de Energiehal gespaard.

In 1997 ontfermde stichting De Waakvlam zich over het inmiddels monumentale pand, en werd de locatie omgedoopt tot De Lichtfabriek. Oprichters van de stichting vormen inmiddels nog steeds de directie van De Lichtfabriek.
Het pand was sterk vervallen, maar door hard werk en enorme inzet werd het gebouw nieuw leven ingeblazen. Het pand werd verbouwd en opgeknapt om dienst te doen voor verschillende culturele evenementen.

Ondanks een flinke hoeveelheid tegenslag door de jaren heen verzorgt De Lichtfabriek inmiddels al 15 jaar lang culturele evenementen van hoogstaande kwaliteit en is het een gevestigde naam geworden in  het culturele circuit.

Met drie zalen, een prachtige locatie, geweldig personeel en veel historie verzorgt De Lichtfabriek de meest uiteenlopende evenementen. Van grootse dancefeesten tot huwelijken, het kan allemaal.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Reacties (0)

500 tekens over

Cancel or

Of reageer via facebook: